domov
pošlji prijatelju
natisni stran
dodaj med priljubljene
pišite nam
Uporabniško ime:
Geslo:
(0)
Vaša košarica je še prazna.


Zapri ko�arico

Olje črne kumine


Naše visoko kvalitetno 100% naravno olje črne kumine (Nigella sativa) pridobivajo s hladnim stiskanjem drobnih črnih semen, ki jih daje ta rastlina z majhnimi filigramskimi cvetovi. Naš dobavitelj goji črno kumino izključno samo na kontroliranih bioloških nasadih.

To olje ne vsebuje nobenih konzervansov ali drugih primesi in ima prije-ten orehu podoben malo ostrejši okus.

Olje črne kumine poznamo že zelo dolgo zaradi njegovih pozitivnih učin-kov. Te zdravilne učinke pripisujemo visoki vsebini nenasičenih maščobnih kislin in s tem povezani vsebnosti substanc, kot so nigelin, nigelon, timokinon in seveda naravna vitamina A in E.

Zelo dober način za krepitev vašega imunskega sistema je kombinacija olja črne kumine z arganovim oljem. Arganovo olje ima velik vpliv na regulacijo imunskega sistema, naravne vitamine, ki so v olju črne kumine pa naše telo nujno potrebuje. Mešanje obeh olj je torej zelo priporočljivo. Priporočamo, da jemljete skupaj 3 x na dan po dve kavne žličke olja črne kumine in 3 x na dan po eno žličko arganovega olja.

Posredujemo vam primer iz prakse. Mlado dekle je že od otroštva imelo zdravstvene težave zaradi neurodermitisa. Spuščaji so se najprej pojavili na komolcih in kolenih. Pozneje so se razširili po celem telesu. V času pubertete so se spuščaji pojavili tudi na vratu, prsih in obrazu. Na koncu so nastopile še težave z dihanjem ter težave, podobne astmatičnim obole-njem. Dekle je preizkušalo razna zdravila tudi kortizon, vendar samo z delnim uspehom. Po daljšem jemanju kombinacije olja črne kumine in arganovega olja, so težave počasi izginile in dekle zopet samozavestno zahaja v družbo in se veseli življenja.

 

Vir: Dr. Schleicher – Argan Öl

 

OLJE ČRNE KUMINE V KAPSULAH


Črna kumina je rastlina iz rodu zlatičnic, ki raste in uspeva na področjih z mnogo sonca. To so dežele kot Egipt, Sirija, Irak, Indija, Pakistan itd.
Že od nekdaj je znana kot začimba in kot zdravilno zelišče. Že pred več kot 3.000 leti so jo v starem Egiptu zelo čislali. Faraonu Tutankamonu, ki je kumino zelo »obrajtal« so položili v grob amforo napolnjeno s oljem črne kumine. Kleopatra in Nefrettete sta tudi že uporabljali olje črne kumine za nego svoje kože in kot dodatek za kopel. Tudi Hipokrates jo priporoča kot zdravilno zelišče.

Pri nas so poznali črno kumino že v srednjem veku, vendar je v 18. stoletju prešla nekako v pozabo. Pred kakšnim dobrim desetletjem pa so jo ameriški raziskovalci znova »odkrili« in jo začeli preizkušati v svojih laboratorijih. S pomočjo modernih preizkuševalnih metod so skušali dokazati, da črna kumina vsebuje več kot sto zdravilnih sestavin, ki pa še niso vse raziskane. Vse te sestavine bi naj pospeševale prebavo, ojačale imunski sistem, zniževale sladkor v krvi in celo zavirale rast rakastih celic.

Razlikovati moramo med različnimi rastlinami, ki jih poznamo kot črna kumina. Najboljša je egiptovska črna kumina (Nigella sativa), s katero dosežemo zelo dobre terapevtske učinke. Druga zvrst sta t.i. vrtna črna kumina (Nigella damascena) in njivska črna kumina (Nigella arvensis).

Nigella sativa je ca. 50 cm visoka rastlina filigranskega videza z nazobčanimi listi in svetlomodrimi cvetovi. Olje črne kumine, ki je zrasla na bioloških nasadih, predelujejo s hladnim stiskanjem semen v predelovalnih obratih v Egiptu.

V olju črne kumine delujejo različne frakcije sestavin skupaj in istočasno tako optimalno, da je učinek zares enkraten. S tem oljem človeško telo pridobi potrebne snovi, kot so nenasičeni maščobni kislini – linolna (ojača imunski sistem) in gama-linolenska kislina (pozitiven vpliv na nivo holesterina), nigelon (širi bronhije), nigelin (pospešuje prebavo), saponin (lajša izkašljevanje), beta-sistosterin (znižuje novo holesterina) ter za telo pomembne vitamine A in E.

Najboljša kombinacija za ohranitev zdravja in za ojačanje našega imunskega sistema, pa je istočasno jemanje arganovega olja in olja črne kumine - kot prehransko dopolnilo - tri krat na dan po eno kapsulo. O tem smo že pisali v reviji Derma nova št. 28 v lanskem letu.

Arstrade d.o.o. vam nudi hladno stiskano in biološko pridelano olje egiptovske črne kumine že dalj časa. Sedaj smo se odločili, da našim kupcem tega olja ponudimo tudi olje črne kumine v kapsulah. Olje v kapsulah je iste kvalitete kot olje črne kumine, ki ga nudimo v 100 ml in 250 ml embalaži. Kapsule z tem oljem proizvaja nemška farmacevtska firma, ki jo nadzoruje mednarodna kontrolna organizacija ECOCERT.

Lična steklenička iz rjavega stekla vsebuje 150 kapsul, vsaka kapsula pa 500 mg čistega olja egiptovske črne kumine, ki je opisana zgoraj.

darilni program
 
izdelava spletnih strani
Izdelava spletnih trgovin
Gostovanje spletnih strani
CGP - Celostna grafična podoba